Willemijn Aalberts – Huisartsenpraktijk Avicenna – Paterswolde
Huisartsenpraktijk Avicenna Hoofdweg 147 9765 CB Paterswolde

Willemijn Aalberts

Sociaal psychiatrisch verpleegkundige Jeugd

Omschrijving:
Mijn naam is Willemijn Aalberts en ik werk als POH-jeugd. U kunt bij mij terecht met allerlei psychosociale vragen rondom opvoeden en opgroeien van jeugdigen (0-18 jaar). Ik heb gesprekken met ouders, kinderen en jeugdigen. U kunt een afspraak met mij maken via de assistentes

Praktijkondersteuner Jeugd (POH Jeugd)

In alle huisartsenpraktijken in Tynaarlo werkt een praktijkondersteuners Jeugd. Zij ondersteunen de huisartsen bij de zorg aan kinderen, jongeren en gezinnen.

Een groot deel van de kinderen en jongeren met problemen gaan eerst naar de huisarts.  Dit kan wisselen van problemen thuis of op school, naar problematisch gamen (dat vinden de ouders dan, de jeugd vaak niet), de vraag of een kind hoogbegaafd etc. Ook bij kinderen waarmee het echt slecht gaat, die eetstoornis of depressie lijken te hebben verwijzen wij vaak eerst naar Willemijn.

Ook bij problemen die zwaar zijn kan iemand die echt naar een kind luistert en kijkt heel veel goeds doen. Deze kinderen hoeven dan ook niet altijd verwezen te worden naar bijvoorbeeld ACCARE of de GGZ. Een bijkomend (groot) voordeel hiervan is dat een kind geen label krijgt.
Willemijn is goed in de inschatting of zij een kind/ouders kan helpen of dat ze elders betere passende hulp kunnen krijgen.

 

Terug naar overzicht