Praktijkondersteuner jeugd (POH-jeugd) – Huisartsenpraktijk Avicenna – Paterswolde
Huisartsenpraktijk Avicenna Hoofdweg 147 9765 CB Paterswolde

Terug naar overzicht

Praktijkondersteuner jeugd (POH-jeugd)

In alle huisartsenpraktijken in Tynaarlo werkt een praktijkondersteuner Jeugd. Zij ondersteunen de huisartsen bij de zorg aan kinderen, jongeren en gezinnen. De POH-jeugd in onze praktijk heet Willemijn Aalbers.

Een groot deel van de kinderen en jongeren met problemen gaan eerst naar de huisarts.  Dit kan wisselen van problemen thuis of op school, naar problematisch gamen (dat vinden de ouders dan, de jeugd vaak niet), de vraag of een kind hoogbegaafd etc. Ook bij kinderen waarmee het echt slecht gaat, die eetstoornis of depressie lijken te hebben verwijzen wij vaak eerst naar de Willemijn.

Ook bij problemen die zwaar zijn kan iemand die echt naar een kind luistert en kijkt heel veel goeds doen. Deze kinderen hoeven dan ook niet altijd verwezen te worden naar bijvoorbeeld ACCARE of de GGZ. Een bijkomend (groot) voordeel hiervan is dat een kind geen label krijgt.
Willemijn is goed in de inschatting of zij een kind/ouders kan helpen of dat ze elders betere passende hulp kunnen krijgen.

Wij krijgen vaak het verzoek om een verwijzing te schrijven voor jeugdhulp. Vaak is dit om problemen om school te voorkomen. Soms is er al een afspraak met de instantie waar de verwijzing naar toe moet.

Wij kunnen hier geen verwijzing voor maken. Het kan namelijk zijn dat er vanuit de jeugdzorg geen recht is op een vergoeding of dat de gemeente geen contract heeft met de aanbieder. Het kan dan zijn dat u zelf de kosten moet betalen.

Willemijn kijkt samen met u naar een goede verwijzing.

Publicatiedatum: 10-10-2022