Actieweek huisartsenzorg – Huisartsenpraktijk Avicenna – Paterswolde
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Avicenna
Hoofdweg 147 9765 CB
Paterswolde

Terug naar overzicht

Actieweek huisartsenzorg

Beste Patiënten van Huisartsenpraktijk Avicenna,

Graag willen wij het volgende bij u onder de aandacht brengen. Wellicht heeft u de afgelopen maanden al in de krant of via het nieuws gehoord over de hoge werkdruk in de huisartsenpraktijk. Er is een tekort aan huisartsen en ondersteunend personeel zoals praktijkondersteuners en doktersassistentes. De vergrijzing neemt toe, de zorgvraag stijgt en veel meer mensen dan vroeger het geval was wonen nog thuis in een kwetsbare setting waardoor de zorg intensiever wordt. Daarnaast worden de wachtlijsten voor ziekenhuisbehandelingen en geestelijke gezondheidszorg langer waardoor deze mensen ook tussentijds weer bij de huisarts aankloppen.

Wij als praktijk en ook onze collega huisartsen willen goede zorg kunnen blijven leveren aan onze patiënten, dat is immers waarvoor we dit vak hebben gekozen. Tijdens de actieweek vragen huisartsen aandacht voor oplossingen om de huisartsenzorg in de toekomst te behouden. Graag willen we dit bij u als patiënt onder de aandacht brengen zodat u weet wat er speelt in onze sector. Wij doen ons best om de zorg voor u niet te laten lijden onder deze omstandigheden. Het inzetten van waarnemende artsen en assistentes is daar een voorbeeld van. Hierdoor kan het zijn dat u een onbekende huisarts of assistente treft. Op deze manier kunnen wij de zorg voor u als patiënt waarborgen. Graag uw begrip hiervoor.

Waarmee kunt u ons helpen?

1. Raadpleeg alvorens de praktijk te bellen eerst eens de informatieve website www.thuisarts.nl. U vind hier over veel klachten uitgebreide uitleg, zelfzorgadviezen en contactadviezen.

2.Maak gebruik van de website www.moetiknaardedokter.nl. Aan de hand van een aantal triagevragen wordt er uitleg, een zelfzorgadvies en/of een contactadvies weergegeven.

3. Daarnaast willen we u wijzen op de mogelijkheid om een patiënten portaal aan te maken op onze website www.huisartsenpraktijkavicenna.nl. Kies voor patiënten omgeving en registreer! Eenmaal geregistreerd kunt u via de app UwZorgOnline of via de patiënten omgeving op de website inloggen om uw eigen dossier in te zien, herhaalrecepten aan te vragen of een e-consult te starten met uw huisarts of een andere praktijkmedewerker.

Met vriendelijke groet,

Team Huisartsenpraktijk Avicenna

Publicatiedatum: 28-06-2022